Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 4 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1249 kJ / 297 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Carbohydrates
- 44.6 g
- Fat
- 9.8 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Napolitain
73h 40min
Croquant au chocolat
16h 20min
Choux vanillés
1h 20 min.
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10 min
Ganache au chocolat
20min
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Macarons au chocolat
24h
Meringue italienne
30 Min
Glaçage miroir au chocolat noir
12 Std.
Tarte tropézienne
3sa
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Fraisier
12h 45min