Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le fondant blanc (à réaliser 2-3 jours à l'avance)
- 300 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 4 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de cacao en poudre
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1249 kJ / 297 kcal
- Protein
- 7.2 g
- Carbohydrates
- 44.6 g
- Fat
- 9.8 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Pain au chocolat
24h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Bûche chocolat et cœur crème brûlée
8h
Pâte à chou
2h
Macarons au chocolat
24h
Napolitain
73 Std. 40 Min
Fraisier
12óra 45p
Tarte tropézienne
3h
Choux vanillés
1h 20 min
Eclairs à la vanille, au café et au chocolat
1h 15 min
Eclairs choco-café
24h