Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
TM6 TM5 TM31

Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten

(No ratings)

Ingredients

Kalkoen bereiden

  • 1 kalkoen ongeveer 4 kg
  • 50 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 400 g diepvrieskastanjes

Vulling

  • 70 g gedroogde vijgen
  • 50 g gedroogde abrikozen, ontpit
  • 6 knoflookteentjes
  • 100 g ui gehalveerd
  • 5 g verse salie
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 1 tl gemalen peper
  • ¼ tl gemalen nootmuskaat
  • 20 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 40 g olijfolie
  • 100 g paneermeel
  • 600 g varkensgehakt
  • 1 tl zout

Kalkoen vullen

  • 6 takjes verse salie
  • 11 takjes verse rozemarijn
  • 200 g wortelen geschild, in stukken van 10 cm gesneden
  • 150 g uien ongeschild, gehalveerd
  • 100 g selderstengels in stukken van 10 cm gesneden

Vijgenjam van portwijn

  • 200 g kleine vijgen, afgesneden stengels, in blokjes gesneden (2 cm)
  • 70 g suiker
  • 2 snuifjes zout
  • 50 g Porto wijn
  • 1 el citroensap

Spekrolletjes

  • 12 sneetjes spek, gezouten (ongeveer 150 g)

Kalkoen braden

  • 150 g venkelknol in partjes gesneden
  • 150 g ui ongeschild, gehalveerd
  • 150 g spruitjes gehalveerd (zie tip)
  • 200 g kerstomaten

Nutrition
per 1 portie
Calories
4754.2 kJ / 1136.3 kcal
Protein
106.3 g
Carbohydrates
48.6 g
Fat
55.4 g
Saturated Fat
18.1 g
Fibre
6 g
Sodium
1000 mg

Like what you see? This recipe and more than 80 000 others are waiting for you!

Sign up for free

Register for our 30 day free trial and discover the world of Cookidoo®. No strings attached.

More information

Alternative recipes