Devices & Accessories
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
Prep. 30 min
Total 1 h
4 porties
Ingredients
-
ui gehalveerd50 g
-
knoflookteentjes2
-
knolselder in stukken (2 cm)500 g
-
wortelen in stukken60 g
-
verse champignons80 g
-
olijfolie plus extra om te besprenkelen30 g
-
gekookte linzen gespoeld, uitgelekt250 g
-
kidneybonen, uit blik gespoeld, uitgelekt200 g
-
sojasaus20 g
-
zoete paprikapoeder1 tl
-
gemengde kruiden, gedroogd2 tl
-
biergistvlokken3 el
-
fijne havervlokken130 g
-
zout1 ½ tl
-
zoete aardappelen geschild, in stukjes (2 cm)300 g
-
sjalotten gehalveerd80 g
-
boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)20 g
-
droge witte wijn100 g
-
groentebouillon150 g
-
broccoliroosjes350 g
-
water50 g
-
vers geperst limoensap om te besprenkelen
-
peterselie, vers gehakt, voor de garnering
-
gravy (vleesjus) (optional) voor het opdienen
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Sodium
1645.5 mg
Protein
21.2 g
Calories
2421.6 kJ /
578.8 kcal
Fat
19.5 g
Fibre
16.7 g
Saturated Fat
4.8 g
Carbohydrates
80.7 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationYou might also like...
Rabarber, sinaasappel en amandel cake
1h 30min
Ananas zandkoekjes
2h
Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten
1h 10min
Spaghettini linzen-bolognese, gebakken met salami
1h 10min
Lentegroenten terrine met kervel emulsie
Pas d’évaluation
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3h 5min
Gegrilde kaas met champignons
Pas d’évaluation
Broccolisoep
15min
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Pas d’évaluation
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Omelet met gehakt
1h 10min
Zachte wortelsoep met venkel
40min