![Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/627afe5d-65a1-4cf3-9526-8984345faa7b/Derivates/823c350b-aefd-456e-a13c-f6dab80f576d.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vinaigrette
- 50 g sjalot, gehalveerd
- 2 bossen verse dille (± 20 g takjes)
- 80 g koolzaadolie
- 40 g witte wijnazijn
- 10 g graanmosterd
- ¼ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
Asperges
- 500 g water
- 700 g witte asperges, geschild, in de lengte verdeeld volgens grootte
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 10 g boter
Zalm
- 4 verse zalmfilet, ontveld (± 180 g elk)
- 10 g koolzaadolie
- 1 citroen, enkel een beetje geraspte schil
- ½ tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 2531 kJ / 607 kcal
- Protein
- 38.8 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 46 g
In Collections
Alternative recipes
Mosselen in kruidige tomatensaus
45 min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Zalm met venkel
40 min
Knolselder parmigiana
No ratings
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 min
Victoria Sponge cake
No ratings
Veenbessen-chocolade cakemix
No ratings
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
No ratings
Groentesticks met dipsaus en volkorenbroodjes
No ratings
Gestoomde coquilles met bloemkool en truffelpuree
35 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Romige aspergesoep
25 min