Devices & Accessories
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Prep. 30 min
Total 4 h
6 porties
Ingredients
-
verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt1 bos
De kalkoen
-
verse rozemarijn de blaadjes geplukt1 takje
-
zout½ el
-
pindaolie3 el
-
kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager1
De vulling
-
wortel geschild, in stukken (3 cm)200 g
-
ui gehalveerd80 g
-
sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden60 g
-
verse tijmblaadjes1 el
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
diepvrieskastanjes ontdooid200 g
De veenbessensaus
-
ui gehalveerd80 g
-
boter1 el
-
300 g verse veenbessen, ontdooiddiepgevroren veenbessen ontdooid300 g
-
water250 g
-
suiker4 el
-
kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
zout½ tl
-
porto rode of witte2 el
Difficulty
medium
Nutrition per 1 portie
Protein
76.4 g
Calories
3025 kJ /
722 kcal
Fat
28 g
Carbohydrates
38 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Betty Bossi
10 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
Pas d’évaluation
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
Pas d’évaluation
Zalmtartaar
10min
Hollandaisesaus
15min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
1h 15min
Hartenbroodjes
1h
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1h 50min
Asperge ovenschotel
1h 30min
Appels met cidersabayon
Pas d’évaluation
Sabayon met sinaasappellikeur
15min
Confituur van ananas en gember
40min
Sinaasappelconfituur met Campari
1h 35min