Devices & Accessories
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Prep. 30 min
Total 4 h
6 porties
Ingredients
-
verse peterselie (ong. 20 g), de blaadjes geplukt1 bos
De kalkoen
-
verse rozemarijn de blaadjes geplukt1 takje
-
zout½ el
-
pindaolie3 el
-
kalkoen (gebruiksklaar, ong. 4½ kg), vooraf besteld bij de slager1
De vulling
-
wortel geschild, in stukken (3 cm)200 g
-
ui gehalveerd80 g
-
sneetjes toastbrood in 4 stukken gesneden60 g
-
verse tijmblaadjes1 el
-
zout1 tl
-
gemalen zwarte peper¼ tl
-
diepvrieskastanjes ontdooid200 g
De veenbessensaus
-
ui gehalveerd80 g
-
boter1 el
-
300 g verse veenbessen, ontdooiddiepgevroren veenbessen ontdooid300 g
-
water250 g
-
suiker4 el
-
kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
zout½ tl
-
porto rode of witte2 el
Difficulty
medium
Nutrition per 1 portie
Protein
76.4 g
Calories
3025 kJ /
722 kcal
Fat
28 g
Carbohydrates
38 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Betty Bossi
10 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
No ratings
Op zijn geheel geroosterde zalm met miso en gochujang pikante saus
No ratings
Zalmtartaar
10 min
Hollandaisesaus
15 min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
1 h 15 min
Hartenbroodjes
1 h
Driekoningentaart met peren en rozijnen
1 h 50 min
Asperge ovenschotel
1 h 30 min
Appels met cidersabayon
No ratings
Sabayon met sinaasappellikeur
15 min
Confituur van ananas en gember
40 min
Sinaasappelconfituur met Campari
1 h 35 min