Devices & Accessories
Eendenborsten met sinaasappel-gembersaus, aardappelpuree en sperziebonen
Prep. 35 min
Total 1 h 10 min
2 porties
Ingredients
-
sjalotten gehalveerd40 g
-
teentje knoflook1
-
verse gember gepeld, in dunne schijfjes (2 mm)20 g
-
60 g sinaasappelmarmelade, plus 1 el citroensapmarmelade van sinaasappels uit Sevilla60 g
-
verse tijm (blaadjes)1 snuifje
-
olijfolie20 g
-
20 g sherryazijnbalsamicoazijn20 g
-
porto50 g
-
water550 g
-
zout1 tl
-
vers gemalen zwarte peper volgens smaak¼ tl
-
eendenborsten, ontveld, zonder been (ong. 150-200 g elk) (zie tip)2
-
bloemige aardappel geschild, in kleine stukken (1 cm)350 g
-
zoete paprikapoeder½ tl
-
boter30 g
-
melk120 g
-
vers gemalen zwarte peper pas aan naar smaak¼ tl
-
verse sperziebonen in stukken (2 cm) indien nodig120 - 150 g
Difficulty
medium
Nutrition per 1 portie
Protein
43 g
Calories
3136 kJ /
750 kcal
Fat
33 g
Fibre
4.4 g
Carbohydrates
60 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationYou might also like...
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
No ratings
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
No ratings
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2 h
Zalm en venkel risotto
25 min
Couscous van zeebarbeel met paprika
No ratings
Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons
35 min
Eend met vijfkruidenpoeder, champignons, aziatische groenten en rijst
1 h 5 min
Gebakken Varkenshaasje met Rijst
1 h 20 min
Kip gevuld met veenbessen en camembert
45 min
Bloemkool met kaas
55 min
Koninginnenhapje
55 min
Risotto met Parmezaanse kaas
30 min