Devices & Accessories
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
Prep. 20 min
Total 13 h 30 min
4 porties
Ingredients
-
gedroogde kikkererwten75 g
-
water en iets meer om de kikkererwten te weken750 g
-
korte korrel rijst (bv. paella rijst)125 g
-
uien in stukken40 g
-
teentjes knoflook2
-
verse rode chilipepers zaadjes verwijderd, in stukken1 - 2
-
olijfolie20 g
-
1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)groentebouillonpasta2 tl
-
saffraan1 zakje
-
witte wijn (veganistisch)100 g
-
zoete paprikapoeder2 tl
-
tomatenpuree15 g
-
paprika in stukken (2-3 cm)125 g
-
gehakte tomaten, uit blik200 g
-
zongedroogde tomaten in plakjes15 g
-
zout1 tl
-
groene olijven, ontpit60 g
-
groene erwten (vers of diepvries) indien bevroren dan ontdooid100 g
-
verse peterselie als afwerking½ bos
-
citroen in partjes1
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Sodium
857 mg
Protein
9.8 g
Calories
1425.4 kJ /
340.7 kcal
Fat
9.4 g
Fibre
7.3 g
Saturated Fat
1.3 g
Carbohydrates
52.5 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Comfort Food
10 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 min
Paneer tikka pizza
No ratings
Energieballen
30 min
Romige Marokkaanse bonensoep
35 min
Paella met kidneybonen
55 min
Aziatische groentesoep met tofu
1 h 30 min
Stoofpot van linzen
2 h 35 min
Ezogelin Soep
1 h 5 min
Linzensoep met spinazie
50 min
Vegan Bolognese
50 min
Baked Beans (Gebakken bonen op z’n Amerikaans)
20 min
Moussaka met linzen
2 h 20 min