Devices & Accessories
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Prep. 5 min
Total 50 min
3 porties
Ingredients
-
korte korrel rijst japonica250 g
-
250 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld, diepgevroren, ontdooid en drooggedept om te kokenmiddelgrote rauwe garnalen, gepeld schoongemaakt, ontdarmd250 g
-
groene erwten (vers of diepvries)50 g
-
zoete maïskorrels, uit blik uitgelekt50 g
-
water en iets meer om de rijst te dekken370 g
-
lichte sojasaus20 g
-
geroosterde sesamolie en iets meer om te besprenkelen10 g
-
oestersaus20 g
-
rijstazijn10 g
-
bruine suiker1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui gehakt, als afwerking
Difficulty
easy
Nutrition per 1 portie
Sodium
1678.3 mg
Protein
19 g
Calories
1791 kJ /
428.1 kcal
Fat
5 g
Fibre
1.3 g
Saturated Fat
1 g
Carbohydrates
74.4 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Chinese keuken
10 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Tandoori portobellos met romige kokosnoot raita
No ratings
Zuivelvrije tzatziki
No ratings
Vegan croissants met notenvulling
No ratings
Lactose- en glutenvrije pistachecrème
12 h 15 min
Geroosterde porchetta met peren en uien
12 h
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 h
Enchiladas met rundvlees
30 min
Romige courgettensoep
35 min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 h 5 min
Mallorcaanse vissoep
40 min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 h
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40 min