Devices & Accessories
Turkse moussaka
Prep. 30 min
Total 1 h 10 min
6 porties
Ingredients
-
aubergines in schijfjes (1 cm)400 g
-
aardappelen medium, in schijfjes (1 cm)400 g
-
uien gehalveerd100 g
-
olijfolie30 g
-
tomatenpuree20 g
-
600 g lamsgehakt, verdeeld in 4-5 portiesrundergehakt verdeeld in 4-5 porties600 g
-
water150 g
-
verse tomaten gepeld, in stukken (2-3 cm)500 g
-
zout2 tl
-
gemalen zwarte peper1 tl
-
gedroogd laurierblad1
-
tomaat in stukken (0,5 cm)1
-
groene paprika in stukken (3-4 cm)1
Difficulty
medium
Nutrition per 1 portie
Protein
24 g
Calories
1472.5 kJ /
351.4 kcal
Fat
19.2 g
Fibre
5 g
Carbohydrates
17.5 g
Like what you see?
This recipe and more than 100 000 others are waiting for you!
Sign up for free More informationAlso featured in
Lekkers uit Turkije
9 Recipes
Benelux
Benelux
You might also like...
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1 h 10 min
Hartige cashew roomkaas
No ratings
Oriëntaalse brunch
No ratings
Gemarineerde zalm met rabarbersaus
No ratings
Jerk kip met zoete aardappelpuree en groenten
3 h 5 min
Jack-o'-lantern gevulde paprika's
1 h 30 min
Kurkumapizza met ansjovis, courgettebloemen en uien
2 h 15 min
Velouté met Marokkaanse smaken
35 min
Vegan cheddar mac & cheese
No ratings
Vis en aardappelen met tomatensaus
50 min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1 h 15 min
Hartige taart met savooiekool
1 h 30 min