![Stoofpotje van champignons en worst met gerst Stoofpotje van champignons en worst met gerst](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e1759e18-f842-4231-82e0-d069503988c3/Derivates/84db69eb-5a1c-47ea-8db0-8de587c0bbdb.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 30 g olie
-
300
g gekookte worst (Brühwurst), in plakjes (1 cm)
or 300 g gerookte varkensworst, in plakjes (1 cm) - 950 g water
- 30 - 50 g boerenkool, zonder dikke stelen
- 120 g uien, gehalveerd
- 80 g wortelen, in stukken
-
80
g selderstengels, in stukken
or 80 - 100 g peterseliewortel, in stukken - 3 teentjes knoflook
- 30 g tomatenpuree
-
300
g verse champignons, gemengd (bv. porcini, cantharellen, boleten...), in plakjes
or 300 g verse champignons de Paris, in plakjes - 30 - 50 g parelgerst (zie variatie)
-
2
tl vleesbouillonpasta
or 2 vleesbouillonblokjes (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 - 2 gedroogde laurierbladeren
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 1398.3 kJ / 334.2 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Carbohydrates
- 17.2 g
- Fat
- 24 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 4.1 g
- Sodium
- 884.3 mg
In Collections
Alternative recipes
Lamscurry
1 Std.
Rode kool met appel
1 godz. 10 min
Salade van boerenkool en rode kool
No ratings
Pizza met fruit en yoghurt
No ratings
Burgers met zeeduivel en zalm
20 Min
Velouté met Marokkaanse smaken
35 Min
Cholent
No ratings
Meal Prep - Eieren | Volkoren speltbrood, avocado-ei spread, groentesap
1 Std. 30 Min
Fruitkroon
No ratings
Zoetzure dhal
No ratings
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50 min
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1 Std.