Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 75 g de beurre demi-sel, mou
- 45 g de sucre glace
- 15 g de poudre d'amande
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 125 g de farine de blé
- 1 œuf battu
La crème
- 2 oranges non traitées (le zeste de 1 orange et 200 g de jus)
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 170 g de beurre, en morceaux
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 3658 kJ / 879 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 72 g
- Fat
- 59 g
Alternative recipes
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15 min
Cake à la polenta au citron
1h 15 min
Tarte à l'orange
12h
Financiers au citron
40min
Tarte au citron de Menton
1h 15 min
Biscuits aux figues
1h 15 min
Tartelettes à l'orange
2h 30 min
Pains au lait fourrés aux abricots
2h 15min
Madeleines au citron vert
45min
Gâteau meringué au citron
3h
Cake aux miel, chocolat et amandes
1h 10min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min