Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 800 g de chou-fleur, détaillé en bouquets
- 400 g d'eau
- 300 g de lait
- 1 cube de bouillon de légumes
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 50 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 548 kJ / 131 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 10 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Velouté de champignons
20 min
Crème de petits pois
40 min
Velouté de topinambour
45 min
Potage Saint-Germain
45 min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35 min
Crème de chou-fleur
30 min
Crème de carotte
30 min
Potage au poireau
30 min
Velouté de chou-fleur au curry
35 min
Crème de courgette au bleu
25 min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35 min