Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g de lait
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
or 1 ½ sachet de levure boulangère sèche (10 g) - 500 g de farine
- 3 c. à soupe de sucre
- 1 c. à café de sel
- 100 g de raisins de Smyrne, trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- 1 - 2 c. à soupe d’amandes effilées
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1444 kJ / 345 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 10 g
Alternative recipes
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Petits pains au lait
2 Std. 5 Min
Caramels à la crème
2 godz.
Pain tessinois
1 godz. 50 min
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1sa 45 dk
Petits pains du 1er août
1h 10min
Pain paysan
3h
Cake aux branches
1h 10min
Milanais
3h
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min