Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit et la garniture
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 10 g d'extrait de vanille
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
-
80
g de crème de cassis
or 80 g de sirop de cassis - 100 g d'eau
- 120 g de gelée de cassis
- quelques grains de cassis frais (optional)
Le nappage
- 125 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 924 kJ / 218 kcal
- Protein
- 4.3 g
- Carbohydrates
- 38.5 g
- Fat
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 godz. 30 min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche tout chocolat
7小时 20 分钟
Bûche aux épices façon tatin
1h 15min
Bûche chocolat, orange et gingembre
13h 20min
Bûche royale
3h 50min
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Minibûche cerise amarena
40 Min
Gâteau magique chocolat-caramel
5h
Décembre - Bûche choco caramel
50 min