Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Le biscuit
- 4 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel
- 100 g de farine de blé
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
La crème chantilly
- 380 g de crème liquide 35% m.g. (dont 200 g de crème très froide)
- 20 g de sucre glace maison
- 3 c. à soupe de caramel au beurre salé
- 1 c. à café de cacao en poudre non sucré
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 2553 kJ / 613 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 44 g
- Fat
- 45 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau de Pâques
13h
Bûche aux marrons
1 Std. 40 Min
Bûche chocolat-orange
3 Std. 45 Min
Gâteau de Pâques
1h 55 min
Charlotte au chocolat
6h 20min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25 min
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2h 30min
Layer cake
1 Std. 45 Min
Charlotte aux fraises
12h 30 min.
Bûche sorbet aux trois parfums
1 Std. 20 Min
Flan pâtissier
4h 25min