Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La dacquoise
- 170 g de sucre en poudre
- 20 g de farine de blé
- 90 g d'amandes en poudre
- 100 g de blancs d'œufs
La crème pâtissière
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 250 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 30 g de farine de maïs
- 70 g de sucre en poudre
- 250 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 500 g de framboises fraîches
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 1640 kJ / 391 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 41.5 g
- Fat
- 20 g
In Collections
Alternative recipes
Forêt-noire
2h 30min
Gâteau aux 3 chocolats
2 Std. 55 Min
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Dacquoise aux framboises
2 Std.
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Charlotte mangue-Passion
5h
Croustillant chocolat-framboise
16u.
Mille-feuille pistache-framboise
1h 45 min
Choux vanillés
1 Std. 20 Min
Demi-sphère framboise choco vanille
17h
Gâteau à la fraise
3h 35min
Fraisier
12h 45min