Niet alleen om te drinken

Wend de smaak van koffie aan in uw gerechten

Koken met koffie

Koffie is een alom geliefde drank. Eén slok ervan, met zijn hints van karamel, fruit en chocolade, is al een streling voor de smaakpapillen. Maar genieten van deze zoete, rokerige mokkasmaak kan niet alleen door hem te drinken.

De smaken van veel gerechten, van hoofdgerecht tot dessert, worden rijker door wat koffie, bijvoorbeeld door de toevoeging van een aardse smaak aan vlees en marinades en een bitterzoete toets aan gebak en koekjes. Sappen en smoothies een extra cafeïneboost geven met een restje koffie is ook een goede manier om verspilling tegen te gaan.

Vlees malser maken en meer pit geven

Enkele lepels koffie in uw marinade volstaan om rundvlees malser te maken en een heerlijke dimensie toe te voegen aan het gerecht door de gekaramelliseerde koffiesmaak. Het is ook heerlijk in een barbecuesaus voor gebraden kip en een scheutje koffie in een chili-schotel geeft deze een vollere, minder pikante smaak.

Als hartig kruidenmengsel

Wanneer u uw koffie thuis maalt in uw trouwe Thermomix® kunt u er een beetje van toevoegen aan een kruidenmengsel, voor een instant boost van al uw gerechten. Meng het met zout, paprikapoeder en andere favoriete smaakmakers, wrijf het vlees ermee in voordat u het gaat roosteren of voeg nog wat cacao toe voor een karamelachtig korstje op varkensvlees, runderborst of een lamskroontje.

Niets is lekkerder dan vers gemalen koffie!

Met de Thermomix® kan u gemakkelijk koffiebonen malen voor een vers bakje troost! Maal de bonen gewoon gedurende 1 minuut op stand 9. Pas de duur aan volgens de gewenste maalgraad!

Dessertjes met espressosmaak

Als u fan bent van desserts met koffiesmaak, kunt u met oploskoffie (een krachtig en oplosbaar mokkabommetje) van elk dessert een luxe, romige lekkernij maken. Een klein beetje volstaat om brownies, koffietaart en uiteraard, tiramisu dat donkere chocolade-achtige aroma te geven. Of meng het met suiker en room voor een romige semifreddo.

Geniet van de overheerlijke drank

U hoeft niet verder te kijken dan uw koffiekopje om uw zintuigen te wekken met heerlijke hints van karamel, citrus, bloemen en steenvruchten. De complexe smaak van koffie in vloeibare vorm is een weldaad, of het nu een lekker warme cappuccino is of een frisse, dorstlessende latte. Het beste van alles is dat u nu ook kunt experimenteren met verschillende koffiebonen en manieren om koffie te zetten voor een tongstrelende, smaakvolle koffie.