Vijf ideeën voor kerstkoekjes

Suiker, gember, citroen... enkele van de vele aroma's van het feestelijke seizoen! Ontdek onze vijf ideeën voor Thermomix® kerstkoekjes en biscuits en vul uw huis met die onweerstaanbare geur van het seizoen.

Voor u begint:

• Vergeet niet de boter, eieren en eventuele andere ingrediënten uit de koelkast te halen, zodat ze op kamertemperatuur zijn.
• Zet al uw keukengerei en benodigdheden op het aanrecht (uitsteekvormpjes, deegrol, versieringen, enz.).
• Verzamel luchtdichte containers om de biscuits in te bewaren, en knip vooraf bakpapier uit op de grootte van uw containers om de meer delicate koekjes in lagen te kunnen scheiden.

Tip: Om te voorkomen dat de uitstekers aan het deeg blijven kleven, moet u ze vóór het snijden met bloem bestrooien!

1. Gember en kruiden

2. Chocolade en noten

3. Citroen en sinaasappel

Koekjesdoos

Ga creatief aan de slag en maak een speciale geschenkdoos! Maak verschillende soorten, maten en vormen koekjes klaar, en wees creatief met garnering en vulling! Wikkel alles in vloeipapier en doe het in een feestelijk doos. Wilt u meer ideeën voor kerstgeschenken?

8 kerstgeschenken ideeën om samen met kinderen te maken

4. Suiker en kaneel

5. Klaar om cadeau te geven

Multifunctionele koekjesuitstekers!

Waarom zou u, als u al uw kerstkoekjes hebt klaargemaakt, de koekjesvormpjes niet als versiering gebruiken? Bekijk hieronder enkele leuke ideeën:
• Kerstkransen
• Feestelijke servet "ringen"
• Kerstornamenten voor in de kerstboom
• Gebruik decoratieve uitstekers om sinaasappel- of citroenschil te snijden en er een slinger van te maken. Een leuke manier om uw keuken te versieren en tegelijk een lekker citrusaroma in uw huis te brengen!

Vergeet onze basiskoekjes niet!

Hetzelfde deeg, verschillende smaken

Als u al een koekjesdeeg hebt gevonden dat u lekker vindt, hoeft u niet te veranderen! Maak gewoon een grote hoeveelheid deeg en verdeel het, zodat u porties kunt maken met verschillende combinaties en garneringen: noten, chocoladestukjes, glazuur...!

Alle kerstlekkernijen