Het plezier van geven

8 kerstgeschenken ideeën om samen met de kinderen te maken

Het seizoen van de Thermomix®-geschenken is officieel begonnen!

Nodig de kleintjes uit in uw keuken en maakt de beste, zelfgemaakte (en eetbare) kerstgeschenken! Probeer één of alle voorgestelde tips… Het belangrijkste is dat iedereen er PLEZIER aan beleeft!

1. Koekjes voor vriendjes

Maak koekjes voor je schoolvriendjes. Kies een koekjesdeeg dat gemakkelijk in vormpjes kan worden uitgesneden, zoals deze Peperkoekkoekjes. Maak de eerste letter van de naam van je vriendje, of, als je daar zin in hebt, kan je de hele naam maken! Nadat je de koekjes hebt versierd kan je ze verpakken in zelfgemaakt inpakpapier dat je hebt versierd met tekeningen, stickers of lintjes!

2. Chocoladerepen voor broers, zussen, neven en nichten

Het is maar één keer kerst per jaar, dus ga maar lekker uit de bol! Maak een reuzechocoladereep en kies wat leuke toppings! Verpak hem in kleurrijk papier en tover een glimlach op de gezichten van je familieleden. Probeer ook de Warme chocolademelk op een stokje.

3. Chocoladetruffels voor de juf of meester

Wie smelt er nu niet voor chocolade? Rol de Chocoladetruffels in kokosschilfers, nootjes of cacaopoeder. Doe een kort handgeschreven briefje bij de zelfgemaakte truffels - en vergeet niet om er zelf ook eentje te proeven!

4. Een doos koekjes voor de grootouders

Vul een traditionele koekjesdoos met verschillende koekjes. Verpak hem in gepersonaliseerd bruin pakpapier met lintjes!

Perfecte kerstkoekjes

5. Een bokaal voor allemaal!

De volgende keer dat je oom en tante zin hebben in iets lekkers, heb je alles al voorbereid! Verzamel de droge ingrediënten voor een cake of koekjes en doe ze in een zelf versierde bokaal!

6. Een hartige snack voor mama of papa

Of je nu zelfgemaakte chutney crackers of pikante saus maakt, mama en papa zullen blij zijn dat je die zelf hebt gemaakt. Versier de bokaal en schrijf zelf een kaartje, ondertekend door het hulpje van de kerstman!

7. Geschenken voor het goede doel

Doe deze kerst een goede daad en maak verschillende speciale recepten om aan een goed doel te schenken. Je kan ook speelgoed, boeken en kleren uitzoeken om te schenken!

8. Eetbare kerstversiering

Om het aftellen tot kerst nog leuker te maken, kan je eetbare kerstversiering maken voor in de kerstboom of verschillende koekjes met een lint met elkaar verbinden tot een mooie koekjesslinger! Niet alleen leuk om te maken, maar ook om op te eten!