Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sous-vide Duck
- 250 g duck breast, skin on, boneless
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- water to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (see Tips)
- 2 tbsp vegetable oil
Green sambal
- 30 g vegetable oil
- 50 g eschalots, cut into wedges
- 100 g green chilli, thinly sliced diagonally
- 50 g Indonesian green spice paste, room temperature
- 100 g green tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 50 g tomatoes, cut into cubes (2 cm)
- 5 makrut lime leaves
- 1 tsp Chicken stock powder
- ½ tsp sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 30 g fried shallots
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2719.7 kJ / 650 kcal
- Eiwitten
- 31.1 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 44.2 g
- Verzadigd vet
- 10.4 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 1674.6 mg
Alternatieve recepten
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Geen beoordelingen
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 λεπτ.
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15 λεπτ.
Chilli mussels with risoni
35min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Pork fillet with chilli and coconut relish (Diabetes)
45min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15 λεπτ.
Poached eggs using blade cover
30 λεπτ.