Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g dried chickpeas
- 1 tsp bicarbonate of soda
- water, to soak
- 1200 g boiling water
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into 3 cm pieces
- 140 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tbsp white wine
- 1 tsp onion powder
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp sumac
- 5 garlic cloves, 4 unpeeled and crushed
- 100 g tahini
- 80 g ice cubes
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp sweet paprika
- 2 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g toasted pine nuts
- 30 g pomegranate arils
- flatbreads, wholemeal, toasted, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Eiwitten
- 10.7 g
- Koolhydraten
- 12.8 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 2.8 g
- Natrium
- 128.1 mg
Alternatieve recepten
Béchamel sauce (TM6 )
15 min
Black garlic and onion jam
55min
Celery leaf gremolata
5min
Speedy citrus layered cake
1h 10min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
JJ's curry powder
30min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30 min
Espresso caramel sauce
45min
Pear and blue cheese risotto
30min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Peanut butter and chocolate custard
15 min