Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lemon and hazelnut pangrattato
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 1 garlic clove
- 200 g sourdough bread (day old), torn into pieces (3-4 cm)
- 50 g toasted hazelnuts, skins removed
- 25 g extra virgin olive oil
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Root vegetables
- 700 g water
- 300 g raw beetroot (approx. 3), scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 400 g Dutch carrots, scrubbed clean and cut into halves lengthways
- 250 g purple carrots, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g parsnips, scrubbed clean and cut into quarters lengthways
- 200 g turnip, or swede, scrubbed clean and cut into eighths lengthways
- 40 g avocado oil
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1015 kJ / 242 kcal
- Eiwitten
- 5.5 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 12.5 g
- Verzadigd vet
- 1.5 g
- Vezels
- 7.5 g
- Natrium
- 256.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Vegetarian quiche
1 Std. 55 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40min
Stuffed mushrooms with Manchego cheese
40min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Chicken Waldorf salad
40min
Melanzane parmigiana
2 Std. 5 Min
Apple, leek and sage sauce
15min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min