Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 50 g fresh galangal, peeled and cut into pieces
- 10 makrut lime leaves
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 300 g coconut water
- 1 tsp fish sauce, standard or vegan
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lime juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1986.8 kJ / 474.9 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 29.4 g
- Vetten
- 38.5 g
- Verzadigd vet
- 25.7 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 337.7 mg
Alternatieve recepten
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30p
JJ's curry powder
30p
Prawn Biryani
1h 15min
Ancho chilli bean bowl
1 Std.
Biryani-style rice
1h 5 min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 dk
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35p
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45p
Beef and cashew nut yellow curry
25p
Korean pickled potato salad
25h 10min