Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 50 g fresh galangal, peeled and cut into pieces
- 10 makrut lime leaves
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 300 g coconut water
- 1 tsp fish sauce, standard or vegan
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lime juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1986.8 kJ / 474.9 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 29.4 g
- Vetten
- 38.5 g
- Verzadigd vet
- 25.7 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 337.7 mg
Alternatieve recepten
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 Std. 20 Min
Pickled red onions (Thermomix® Cutter)
1 Std. 50 Min
Ricotta gnocchi with walnut and spinach pesto
35 dk
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1sa
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 dk
Tandoori chicken pizza
1sa 30 dk
Mushroom and chicken vol-au-vents
1 Std. 40 Min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1sa 30 dk
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 Min