Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Aardappel- en spruitjespuree
40min
Vis in dragonkorst, primeur wortelen en erwtenpuree
1h
Waterzooi van kip
1h
Koninginnenhapje
55 Min
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Geen beoordelingen
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Geraspte wortelsalade
10min
Ananascarpaccio met roze sorbet
20min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Butternut en gembersoep
35min
Bloemkool met kaas
55 Min