Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
De dag ervoor
- 80 g comté kaas, in blokjes gesneden
- 500 g water
- 900 g witloof, Belgisch, (6 tot 8 stronken, afhankelijk van de grootte), harde kern verwijderd
- 40 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in blokjes gesneden
- 2 knoflookteentjes, geschild en ontkiemd
- 40 g bloem
- 400 g melk
- zout
- gemalen peper
- gemalen nootmuskaat, aan te passen aan de smaak
- 6 - 8 sneetjes gekookte ham
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1695 kJ / 406 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 22 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rode kool met appel
1h 10 min
Bolognesesaus
1 Std. 15 Min
Macaroni met ham en kaas
1h 20 min
Aardappel- en spruitjespuree
40 min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1h 10 min
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1h 5min
Waterzooi van kip
1 Std.
Koninginnenhapje
55 Min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Geen beoordelingen
Spaghetti carbonara
30min
Portugees crème brûlée
25min
Slowcooken kalfsstoofpot
2u. 10min