Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g olijfolie
- 15 g bloem
- 100 g uien, in stukken
- 200 g wortelen, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mosterd
- 1 el verse tijmblaadjes
- 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes (3 cm)
- 150 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ - 1 tl fijn zout, naar smaak
- 2 - 3 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 800 g kippenborstfilet, ontveld, in blokjes (4 cm)
- 100 g room, min. 30% vet
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1419 kJ / 340 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 2.7 g
Alternatieve recepten
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 Min
Kip met rode paprika
1h 5min
Groenten-aardappelsalade met kip
1 Std. 15 Min
Cannelloni met varkensvlees en groentesaus
1 Std.
Mediterrane kippenpastei
50min
Kip in perziksaus
40min
Varkenshaasje in papillot
1 Std.
Aardbeienpudding
2 Std. 10 Min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Alpengratin
50min
Ovenschotel met kip en spek
1 Std. 10 Min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30min