Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g uien, gehalveerd
- 20 g ongezouten boter
-
1000
g verse groene erwten
of 1000 g diepgevroren doperwtjes - 600 g water
-
1
el kippenbouillonpasta, huisgemaakt
of 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) -
200
g volle room
of 200 g zure room - 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- ½ tl fijn zout, naar believen
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 778 kJ / 187 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 8 g
Alternatieve recepten
Komkommersoep met garnalenspiesjes
35min
Romige courgettensoep
25 Min
Romige tomatensoep
25 Min
Groentensoep
35min
Lichtblauw gekleurde eieren
Geen beoordelingen
Zachte bloemkoolsoep
50 min
Erwtensoep met gember, zalm met citroen en broccoli
50 min
Aspergesoep met citroen
55 Min
Romige aspergesoep
25 Min
Uiensoep
1 Std.
Aardappel-preisoep
40 Min
Erwtensoep met crème fraiche en knapperige ham
1 Std.