Apparaten en Accessoires
Uiensoep
Voorbereiding 10min
Totaal 1u.
6 porties
Ingrediënten
-
Gruyère kaas in stukken gesneden80 g
-
uien in helften gesneden500 g
-
olijfolie30 g
-
ongezouten boter20 g
-
zout plus extra naar smaak½ tl
-
gemalen zwarte peper plus extra naar smaak2 snuifjes
-
meel (10 g)2 tl
-
droge witte wijn200 g
-
water800 g
-
1 tl huisgemaakte bouillonpasta, kip of rundvleesbouillonblokje (voor 0,5 l) kip of rundvlees1
-
stokbrood enigszins oudbakken, of ander knapperig brood12 sneetjes
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
9 g
Calorieën
1034 kJ /
247 kcal
Vetten
8 g
Vezels
2.7 g
Koolhydraten
28 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Het basiskookboek
174 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Tomatenketchup
1u. 15min
Romige aspergesoep
25min
Ingelegde champignons
Geen beoordelingen
Ananas, chilisiroop en geroosterde kokos-streusel
Geen beoordelingen
Varkensbuik met noedels en barbecuesaus
Geen beoordelingen
Romige Marokkaanse bonensoep
35min
Gekruide noten
45min
Romige champignonsoep
20min
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Geen beoordelingen
Aardappel-preisoep
40min
Romige tomatensoep
25min
Zachte bloemkoolsoep
50min