Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vleesballetjes
- 40 g brood, vers of oud, in stukken
- 80 g melk
- 6 - 12 takjes peterselie plat, alleen de blaadjes
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- 400 g rundergehakt
- 2 eieren
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- olie, voor het invetten
Tomatensaus
- 1 teentje knoflook
- 50 - 80 g ui, gehalveerd
- 20 g extra vergine olijfolie
- 600 g tomatenblokjes uit blik
- 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1507 kJ / 359 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 23 g
- Vezels
- 2.9 g
Alternatieve recepten
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
50min
Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
1h 10min
Gevulde paprika's met rijst en tomatensaus
1 Std.
Bloemkool met kaas
55min
Vleesgehaktbrood met champignons
1 Std. 5 Min
Gehaktbrood
1h 20min
Kipfilets pizzaiola
55min
Gehaktballen in tomatensaus
3h 40min
Kip gevuld met groenten en aardappelen
55min
Balletjes in Spaanse saus
55min
Aardappelpuree
45min
Varkensfricandeau met mosterdsaus
35 Min