Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 400 g kippenborst filet, zonder vel, in stukken (2 x 2 cm )
- 30 g olie
- 2 tl zout
- 4 snuifjes gemalen peper
- 2 ½ tl gerookte paprikapoeder
- 1 citroen, biologisch, 2 tl schil fijn geraspt, sap uitgeperst
- 80 g manchego kaas oud, in stukken
- 200 g rode paprika in stukken
- 1 sjalot gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes verse tijm naaldjes afgeplukt
- 20 g boter
- 300 g risottorijst (bijv. Carnaroli)
- 50 g witte wijn
- 750 g water
-
1
tl kippenbouillonpasta
of ½ gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2435 kJ / 582 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 19 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kantonese gebakken rijst met garnalen
50min
Waterzooi van kip
1h
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30min
Gekruide lamstaart
40min
Gorgonzola spread
Geen beoordelingen
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45min
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1h 40min
Tzatziki
20min
Cheesecake
1h 30min
Kleverige sesamkip
40min
Tandoori kip wraps
50min
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30min