Compatibele versies
Filet mignon met gepeperde Parmezaanse saus en Roquefort-aardappelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biefstuk
- 2 filets mignon (ossenhaas)
- zout, naar eigen smaak
Aardappelen
- 600 g water
- 225 g nieuwe aardappelen of krieltjes
- 1 takje verse rozemarijn
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Gepeperde Parmezaanse saus
- 55 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 1 el zwarte peperkorrels
- 5 takjes verse tijm, enkel de blaadjes
- 55 g sjalotten, in stukken
- 55 g boter, in stukken
- 140 g kippenbouillon
- 30 g brandy
- 1 el bloem
- 55 g opklopbare room, 30-40% V.G.
Afwerking
- 1 el koolzaadolie
- 1 el boter
- 55 g Roquefort kaas, verkruimeld
- verse rozemarijn (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 5113 kJ / 1222 kcal
- Eiwitten
- 55 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 92 g
- Vezels
- 5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Groene pepersaus
20 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 Min
Zeetong in granaatappelboter met pastinaak en anijs puree
Brak ocen
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1 Std. 10 Min
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1h 5min
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30min
Pikante gegrilde kip met wortel couscous
1 Std. 40 Min
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen
Lam in korst op Italiaanse wijze
5h
Venusschelpen op zeemanswijze
30 Min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1 Std. 45 Min
Mexicaanse rozemarijnpunch
10 min