Apparaten en Accessoires
Balletjes in Spaanse saus
Voorbereiding 10min
Totaal 55min
6 porties
Ingrediënten
Balletjes
-
wortelen in stukken200 g
-
teentjes knoflook2
-
verse peterselie (enkel de blaadjes)1 - 2 takjes
-
paneermeel50 g
-
eieren2
-
melk50 g
-
zout1 tl
-
nootmuskaat1 snuifje
-
kaneelpoeder1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
gemengd gehakt (250 g kalfsvlees en 250 g varkensvlees)500 g
-
pijnboompitten (optioneel)50 g
-
extra vergine olijfolie (om de schaal in te vetten)20 g
-
meel (om de balletjes door te wentelen)
Spaanse saus
-
ui in kwarten gesneden250 g
-
teentjes knoflook2
-
extra vergine olijfolie50 g
-
tomatenpuree (optioneel)1 el
-
witte wijn100 g
-
water300 g
-
zout1 snuifje
-
nootmuskaat1 snuifje
-
gemalen zwarte peper1 snuifje
-
vleesextract (rund)1 el
-
gemalen kruidnagels1 snuifje
-
verse peterselie gehakt1 el
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
16.27 g
Calorieën
2007 kJ /
480 kcal
Vetten
40.82 g
Koolhydraten
11.31 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Gevarieerd koken elke dag
52 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Kip gevuld met groenten en aardappelen
55min
Mexicaanse tostadas met gehakt
1u. 10min
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1u. 40min
Kalkoenburgers
Geen beoordelingen
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35min
Kipfricassee
Geen beoordelingen
Kalkoenrolletjes met gorgonzola
1u.
Kip in perziksaus
40min
Ovenschotel met kip en spek
1u. 10min
Varkenslendegebraad met aardappelpuree
1u. 15min
Noedelsoep
35min
Bloemkool met kaas
55min