Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ lemon
- 200 g kale, stems and leaves separated, coarsely chopped
- 4 garlic clove
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- ground black pepper, to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 120 g onion, cut into quarters
- 120 g carrot, cut into pieces
- 150 g celery, leaves and stems, cut into pieces
- ½ bunch fresh coriander stems chopped into thirds
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 180 g dried red lentils
- 2 tbsp Vegetable stock paste, salt free (see Tip)
- 1200 g water
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into 4 pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1480 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 32.8 g
- Vetten
- 6.8 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 136 mg
Alternatieve recepten
Middle Eastern open chicken pie (Diabetes, TM6)
1h 30min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Beef and cashew nut yellow curry
25min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40 min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30min
Crunchy broccoli salad with speck
10min
Prawn and broccoli fried rice (Diabetes)
35 min
Shredded Lamb ragù
1 Std. 25 Min