Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ lemon
- 200 g kale, stems and leaves separated, coarsely chopped
- 4 garlic clove
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- ground black pepper, to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 120 g onion, cut into quarters
- 120 g carrot, cut into pieces
- 150 g celery, leaves and stems, cut into pieces
- ½ bunch fresh coriander stems chopped into thirds
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 180 g dried red lentils
- 2 tbsp Vegetable stock paste, salt free (see Tip)
- 1200 g water
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into 4 pieces
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1480 kJ / 355 kcal
- Eiwitten
- 32.8 g
- Koolhydraten
- 32.8 g
- Vetten
- 6.8 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 136 mg
Alternatieve recepten
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40p
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 Min
Moroccan chicken tagine with pearl couscous
35p
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Creamy beef curry
1óra 15p
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40p
Chicken laksa
30p
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 Min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50p
Mushroom and kale risotto
55min
Chicken, spinach and leek risotto
30p
Magic muffins (Noni Jenkins)
30p