Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese, softened
- 50 g mayonnaise, Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks, shredded
- 60 g mozzarella cheese, shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados, cut in thin slices (optioneel)
- 24 pieces sashimi
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 631 kJ / 151 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 287 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Chilli Stuffed Fish
1sa
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Steamed Siew Mai
5 Std.
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2u. 45min
Tom Yum Goong
30 min