Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese, softened
- 50 g mayonnaise, Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks, shredded
- 60 g mozzarella cheese, shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados, cut in thin slices (optioneel)
- 24 pieces sashimi
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 631 kJ / 151 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 6 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 287 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Tom Yum Goong
30min
One Pot Chicken Rice
50min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Coconut Jelly
3 Std. 15 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Cooking White Rice
25min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Nasi Lemak
45min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min