Compatibele versies
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Thai curry fish custard
- 1 banana leaf (20 cm x 30 cm), blanched
- 10 wild betel leaves (daun kadok), shredded (optioneel)
- 200 g fish fillets, cut in thin slices (3 mm)
- 150 g fresh prawn flesh, cut in 1 cm pieces
- 150 g fresh squid rings
- 1 pinch white pepper powder
- 3 fresh red chillies, deseeded
- 10 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 150 g shallots
- 5 garlic cloves
- 10 g fresh galangal (lengkuas)
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 5 candlenuts (buah keras)
- 150 g coconut milk
- 3 eggs
- 20 kaffir lime leaves, shredded, plus extra for garnishing
- 1 tsp ground turmeric
- 10 g white rice flour
- 20 g tapioca starch
- 15 g fish sauce
- 10 g sugar
Steamed clams with garlic
- 50 g cabbage, shredded
- 800 g clams, thin-shell
- 1 lemon, juice only
- ½ torch lily (bunga kantan), bud only
- 8 bird's eye chillies (chilli padi)
- 1 fresh red chilli
- 10 garlic cloves
- 1 sprig coriander leaves
- 3 tbsp sugar
- 10 - 15 g fish sauce
- ½ tsp salt
- 50 g water
Tom ga khai (Thai coconut milk chicken)
- 450 g water
- 50 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 6 kaffir lime leaves, bruised
- 4 - 8 bird's eye chillies (chilli padi), bruised
- 400 g skinless chicken thigh fillets, cut in cubes (2 cm)
- 30 g fish sauce
- 10 g sugar
- 200 g coconut milk
- 200 g fresh oyster mushrooms, tear in bite-sized pieces
- 200 g tomatoes, cut in quarters
- 10 g lemon juice
- 1 sprig fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin strips, , to garnish (refer to step 6)
- kaffir lime leaves, shredded, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2514 kJ / 601 kcal
- Eiwitten
- 43 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 29 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nyonya Steamed Fish
45 min
Chilli Stuffed Fish
1sa
Nasi Lemak
45 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Masala Squid
25 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Sambal Belacan
10min
Tom Yum Goong
30 min
Kam Heong (Golden Fragrance) Prawns
25 min
Chicken Rendang
45 min