Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 fresh red chillies, cut into halves, deseeded
- 5 garlic cloves (see tips)
- 15 kaffir lime leaves, deveined
- 50 g fresh ginger, cut into slices (0.5 cm)
- 40 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 150 g shallots
- 3 tbsp raw sugar
- 20 g shrimp paste (belacan) (optioneel)
- 20 g fresh coriander, roots included
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only
- 15 dried chillies, deseeded (see tips), soaked to soften
- 50 g cooking oil
- 2 tbsp fish sauce
- 50 g lime juice
- Voeding
- per 1 jar
- Calorieën
- 770 kJ / 184 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 30 g
- Vetten
- 7 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 353 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chilli Stuffed Fish
1 Std.
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Nasi Lemak
45 Min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Nyonya Spice Paste
15 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Masala Squid
25 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Chicken Rendang
45 Min