Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g lamb shanks, fat trimmed, cut in cubes (3 cm)
- 2300 g water
- 10 garlic cloves
- 30 g fresh ginger
- 2 fresh green chillies, deseeded
- 150 g red onion, cut in halves
- 100 g shallots
- 50 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 10 cloves
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp ground black pepper
- 5 cardamom pods
- 2 fresh lemongrass, white part only
- 3 star anise
- 25 g kurma mix powder, store-bought or homemade (see tips)
- 200 g tomatoes, cut in wedges
- 150 - 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
- 2 - 5 bird's eye chillies (chilli padi), cut in halves
- 30 g fried shallots, to garnish
- 5 stalks fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 5 stalks Chinese celery, leaves only
- 2 sprigs spring onions, thinly sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1243 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 985 mg
Alternatieve recepten
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Nasi Lemak
45min
Chicken Rendang
45min
Tom Yum Goong
30 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Curry Mee
30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45 min