Apparaten en Accessoires
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
Voorbereiding 10min
Totaal 1u. 5min
4 porties
Ingrediënten
-
jasmijnrijst250 g
-
water om te dekken
Chili-olie
-
gedroogde chilipepers (zie tip)50 g
-
olie100 g
-
sjalotten in dunne plakjes90 g
-
kaneelstokje doormidden gebroken1
-
steranijs1
-
Szechuan peperkorrels20 g
-
korianderzaad1 el
-
gedroogde laurierbladeren2
-
zwarte kardemompeulen (optioneel) (zie tip)2
-
lente-uien witte en groene delen2
-
verse gember stuk van 4 cm, in plakjes gesneden
-
teentjes knoflook3
Szechuan rijst
-
Szechuan peperkorrels10 g
-
verse gember in plakjes (2 mm)20 g
-
teentjes knoflook2
-
olie30 g
-
water500 g
-
gefermenteerde zwarte sojabonen in chili-olie1 tl
-
lichte sojasaus30 g
-
Shaoxing rijstwijn20 g
-
½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeldkippenbouillonpasta½ tl
-
bruine suiker½ tl
-
zout½ tl
-
gemalen witte peper½ tl
-
olie om te frituren1 - 2 el
-
gehakt vlees varkensvlees, rundvlees, kalkoen of kip250 g
-
paksoi in stukken (3 cm)1
-
lente-ui gehakt, als afwerking
-
zijden tofu (optioneel) in stukken, om op te dienen100 - 120 g
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 4 porties
Natrium
2557.1 mg
Eiwitten
78.6 g
Calorieën
21160.6 kJ /
5057.5 kcal
Vetten
409.2 g
Vezels
34.8 g
Verzadigd vet
44 g
Koolhydraten
287.6 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Wintergroente en rundvlees cholent
4u. 30min
Rabarber, gember en citroen risotto
Geen beoordelingen
Rode ogen gevulde eieren
Geen beoordelingen
Champignon en feta strudel met spinazie
1u. 45min
Sojamelk en gestoomde broodjes
Geen beoordelingen
Peren in rode wijn
5u.
Beef laab
1u. 5min
Aromatische kipcurry
1u.
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30min
Velouté met Marokkaanse smaken
35min
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Geen beoordelingen
Chinees wok met varkensvlees met groenten
1u. 20min