Compatibele versies
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Suya kruidenolie marinade
- 50 g geroosterde ongezouten pinda's
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el chilipoeder
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el groentebouillonpoeder
- 1 tl gemalen gember
- ½ tl currypoeder
- 1 tl zout
- 50 g olie, en iets meer om in te vetten
Vis, rijst en salade
- 2 goudbrasems hele vis, gestript, schoongemaakt, max. 38 cm lang, ± 1200 g in totaal
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 200 g langkorrelige rijst (bv. basmatirijst)
- 100 g uien, in vieren gedeeld en vervolgens in plakjes gesneden (± 5 mm)
- 400 g tomaten, in stukken (± 2 cm)
- 1 verse jalapeñopepertjes, in plakjes (± 2 mm) (optioneel)
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 2 el limoensap
-
3
el verse korianderbladeren
of 3 el verse peterseliebladeren
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2526.9 kJ / 604 kcal
- Eiwitten
- 48.1 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 2.7 g
- Vezels
- 4.6 g
- Natrium
- 1910.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tunesische Chorba
45 Min
Gegratineerde coquilles
25 min
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30min
Flatbread met peer en geitenkaas
3h
Courgette en garnalen beignets met yoghurt
30 Min
Gele paprika shakshuka met avocado
25 min
Gochujang zeevruchtenrisotto
1 Std.
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1 Std.
Op Thaise wijze gebakken vis in bananenblad met gemengde salade
1 Std.
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Tajine van kip met honing en pruimen
40 Min
Ovenschotel van scampi en vermicelli
30 Min