Stoofpotje van champignons en worst met gerst
TM6

Stoofpotje van champignons en worst met gerst

4.5 (4 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 30 g olie
  • 300 g gekookte worst (Brühwurst), in plakjes (1 cm)
    of 300 g gerookte varkensworst, in plakjes (1 cm)
  • 950 g water
  • 30 - 50 g boerenkool, zonder dikke stelen
  • 120 g uien, gehalveerd
  • 80 g wortelen, in stukken
  • 80 g selderstengels, in stukken
    of 80 - 100 g peterseliewortel, in stukken
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 g tomatenpuree
  • 300 g verse champignons, gemengd (bv. porcini, cantharellen, boleten...), in plakjes
    of 300 g verse champignons de Paris, in plakjes
  • 30 - 50 g parelgerst (zie variatie)
  • 2 tl vleesbouillonpasta
    of 2 vleesbouillonblokjes (voor 0,5 l), verkruimeld
  • 1 - 2 gedroogde laurierbladeren
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1398.3 kJ / 334.2 kcal
Eiwitten
14.5 g
Koolhydraten
17.2 g
Vetten
24 g
Verzadigd vet
7 g
Vezels
4.1 g
Natrium
884.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten