Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 - 300 g cooked vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see tip)
- 240 g tinned chickpeas, drained (1 x 400 g tin), reserving liquid
- 50 - 75 g tahini, to taste (see tip)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove, to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- fresh parsley, finely chopped, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 944 kJ / 226 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 282 mg
Alternatieve recepten
Potato Pancakes
45min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1 Std. 15 Min
Pierogi with Meat
1 Std.
Creamy Courgette Soup
35 Min
Flour from cereal grains or pulses
5 Min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45 min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40min
Gluten-free Vegan Lasagne
2h 20min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1 Std. 15 Min
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Incan Hot Chocolate
40min
Best Basic Houmous
5 Min