Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin, see tip)
- 40 g tahini (see tip)
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 lemon, finely grated zest only and 30 g juice
- 3 tsp sumac, plus extra for sprinkling
- ½ tsp fine sea salt
- 400 - 500 g vegetable crudités (e.g. carrots, celery, peppers), for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1436 kJ / 347 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 16 g
- Vetten
- 27 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Baba Ganoush
1 godz.
Basil Pesto
10min
Artichoke & Butter Bean Dip
10min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 Min
Coconut Dhal
20min
Best Basic Houmous
5 Min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min