Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten, in stukken
- 300 g rode paprika, in stukken
- 1 el chilipoeder (optioneel)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2706 kJ / 646 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 327 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Turkse flatbreads
2 Std. 10 Min
Boemkool buffalo hapjes
Geen beoordelingen
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1u. 10min
Sous-vide varkenskotelet en appelsalade
2 Std. 40 Min
Garnaal en zoete aardappel beignets
55 min
Chili van rund met citroenfeta
45min
Lamsstoofpotje
1h 45 min
Roergebakken champignons
55 min
Varkenshaasje met rode wijnsaus en groenten
45min
Chinees varkensvlees met groenten
1h 20min
Kip garam masala
50 min