Apparaten en Accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding 25min
Totaal 35min
4 porties
Ingrediënten
Zalm en aardappelen
-
boter om in te vetten
-
verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)4
-
citroen bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout1 ½ tl
-
vers gemalen peper1 snuifje
-
water500 g
-
aardappelen in stukken (2-3 cm)600 g
Champignonroomsaus
-
sjalotten gehalveerd100 g
-
boter10 g
-
verse champignons in plakjes300 g
-
droge witte wijn50 g
-
room50 g
-
200 g roomkaassmeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)200 g
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
zout naar smaak
-
vers gemalen peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1137 mg
Eiwitten
45 g
Calorieën
2763 kJ /
660 kcal
Vetten
48 g
Vezels
4 g
Verzadigd vet
17 g
Koolhydraten
27 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Thermomix Friend®
8 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Champignons of zwammen met look
20min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
35min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Hollandaisesaus met rode peper en paprika
15min
Frittata met gestoomde aardappelen
1u. 15min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Groentesoep met pasta, varkensrollade met groenten, puddinkjes, muffins
Geen beoordelingen
Vis en aardappelen met tomatensaus
50min
Roergebakken champignons
55min
Kip met warme aardappelsalade
55min
Bechamelsaus
15min
Bloemkool met kaas
55min