Apparaten en Accessoires
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Voorbereiding 25min
Totaal 35min
4 porties
Ingrediënten
Zalm en aardappelen
-
boter om in te vetten
-
verse zalmfilets, ontveld (120-200 g per stuk, ong. 2 cm dik)4
-
citroen bij voorkeur biologisch, geraspte schil en sap1
-
zout1 ½ tl
-
vers gemalen peper1 snuifje
-
water500 g
-
aardappelen in stukken (2-3 cm)600 g
Champignonroomsaus
-
sjalotten gehalveerd100 g
-
boter10 g
-
verse champignons in plakjes300 g
-
droge witte wijn50 g
-
room50 g
-
200 g roomkaassmeerkaas (bijv. La vache qui rit ®)200 g
-
gemalen nootmuskaat2 snuifjes
-
zout naar smaak
-
vers gemalen peper naar smaak
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1137 mg
Eiwitten
45 g
Calorieën
2763 kJ /
660 kcal
Vetten
48 g
Vezels
4 g
Verzadigd vet
17 g
Koolhydraten
27 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Thermomix Friend®
8 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Lamslende met roze pepersaus
45min
Pastasoep met Champignons en Involtini van Kip en Groene Asperges
Geen beoordelingen
Burgers met zeeduivel en zalm
20min
Aardappelgratin
1u. 10min
Courgette en tonijn terrine - Tagliatelle van paprika
Geen beoordelingen
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35min
Chili con carne
40min
Sous-vide peren met kaneel
2u. 5min
Cava Cocktail Surprise
4u. 10min
Venusschelpen op zeemanswijze
30min
Citroensorbet met schuimwijn
10min
Kip met warme aardappelsalade
55min