Root Veggie Gratin with Blue Cheese

Root Veggie Gratin with Blue Cheese

4.4 32 beoordelingen
Voorbereiding 30min
Totaal 1u. 30min
4 portions

Ingrediënten

  • garlic cloves
    2
  • shallot halved
    80 g
  • olive oil
    20 g
  • water
    250 g
  • vegetable stock paste homemade
    1 Tbsp
    ½ vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • blue cheese (eg. Gorgonzole, Roquefort), cut in pieces
    150 g
  • plain flour
    30 g
  • unsalted butter cut in pieces
    50 g
  • double cream
    80 g
  • ground white pepper
    1 tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • waxy potatoes peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
    400 g
  • parsnips peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
    400 g
  • sweet potatoes peeled, thinly sliced (approx. 2-3 mm)
    400 g
  • walnut halves
    50 g
  • honey
    2 Tbsp

Voeding per 1 portion

Calorieën 790 kcal / 3305.3 kJ
Eiwitten 17.8 g
Vetten 42.3 g
Koolhydraten 90.5 g
Vezels 14.3 g
Verzadigd vet 19.8 g
Natrium 0.6 mg

Bevalt het je?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer je voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je dit ook leuk...