Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Shortcrust Pastry
- 60 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 65 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Béchamel Sauce
- 20 g unsalted butter, diced
- 30 g plain flour
- 250 g milk
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 2 large eggs
Filling
- 1000 g water
- 500 g leeks, cut in rounds (1 cm)
- 150 g smoked salmon, cut in strips (1 cm)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1636 kJ / 392 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 27 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 13 g
- Natrium
- 947 mg
Alternatieve recepten
Salmon en croute
50min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20min
Onion Pie
2h
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15min
Pea and Courgette Tarts
1h
Salmon and Courgette en Croute
1h
Creamed Cod
45min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2 godz. 15 min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20min