Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sous-vide Beef
- 2 beef flank steaks (approx. 400 g each, see tip)
- 30 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 40 g dark soy sauce
- 50 g light soy sauce
- 30 g toasted sesame oil
- 1 Tbsp oyster sauce
- 2 tsp brown sugar
- 2 - 3 pinches ground cloves, to taste (optioneel)
- 2 star anise
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip)
of 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
Stir-fry Vegetables and Assembly
- 50 g water, plus 1½ Tbsp for mixing with cornflour
- 2 Tbsp rice wine (see tip)
- 2 Tbsp rice vinegar
- 1 Tbsp cornflour
- 3 Tbsp oil
- 100 g onions, halved then sliced in half-moon rings
- 150 g tomatoes, cored, quartered
- 150 g peppers, red or yellow, cut in pieces (2 cm)
- 1 spring onion, thinly sliced (approx. 2 mm), for garnishing
- sesame seeds, for garnishing
- jasmine rice, for serving (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2437 kJ / 583 kcal
- Eiwitten
- 47 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 36 g
- Verzadigd vet
- 9 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 1238 mg
Alternatieve recepten
Sticky Sesame Chicken
40min
Spaghetti carbonara
40min
Asian-style Beef Stew
2h 30min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Sous-vide Citrus Chicken Wings with Potatoes
5hod. 45min
Spaghetti Carbonara
25min
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25min
Spaghetti Carbonara
40min
Lemongrass Beef Salad
30min
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1 Std. 20 Min