Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
- 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
-
30
g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
of 1 tsp ascorbic acid powder - water, cold, for cooling
- ice cubes, for cooling
- 2 ½ Tbsp unsalted butter
- 50 g dry white wine
- 3 garlic cloves, halved
- 2 pinches grated lemon zest
- 1 tsp honey
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
- 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
- 1 lemon, cut in 4 wedges
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1153 kJ / 276 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 8 g
- Vetten
- 22 g
- Verzadigd vet
- 10 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 370 mg
Alternatieve recepten
Sous-vide Teriyaki Salmon
1h 20min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Couscous with Lamb and Vegetable Ragout; Crema Catalana
1h 15min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2u. 20min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Natillas
1h
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2u. 5min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2h 10min
Chocolate and Sesame Ganache
13 Std.
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Roasted Carrots with Black Sesame Drizzle
35min