Thermomix® mesbeschermer nodig

Om dit recept te bereiden heb je de Thermomix® mesbeschermer nodig Meer informatie

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
TM6

Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce

4.2 (5 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 12 scallops, fresh, large (approx. 400 g total weight)
  • 2 ½ Tbsp lemon olive oil (see tip)
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 1400 g water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
  • 30 g lemon juice, freshly squeezed (see tip), plus 2 Tbsp
    of 1 tsp ascorbic acid powder
  • water, cold, for cooling
  • ice cubes, for cooling
  • 2 ½ Tbsp unsalted butter
  • 50 g dry white wine
  • 3 garlic cloves, halved
  • 2 pinches grated lemon zest
  • 1 tsp honey
  • 3 sprigs fresh thyme, leaves only, finely chopped, for garnishing
  • 1 pinch sea salt flakes, for garnishing
  • 1 lemon, cut in 4 wedges

Voeding
per 1 portion
Calorieën
1153 kJ / 276 kcal
Eiwitten
10 g
Koolhydraten
8 g
Vetten
22 g
Verzadigd vet
10 g
Vezels
0.7 g
Natrium
370 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten