Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 305.5 mg
Alternatieve recepten
Hearty lentil chilli
50 Min
Couscous tahini bowl
30p
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable chilli
50 Min
Vegetarian chilli
35p
Lentil moussaka
3h 30 min
Mushroom stroganoff
20p
Tex-mex vegetable stew
1h 15min
Lentil bolognese
30p
Zucchini, lentil and coconut stew
30p
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min