![Chickpea ratatouille (gut health) Chickpea ratatouille (gut health)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/82763962-72d0-44b5-9df1-4a14ea7f3dca/Derivates/7abbfc2c-89bf-4268-8790-c9f0999b375e.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 4 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 eggplant (large), cut into pieces (3-4 cm)
- 2 capsicums, cut into strips (1-2 cm)
- 2 zucchini (medium), cut into slices (1 cm)
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 garlic cloves
- 3 - 4 sprigs fresh basil, stalks and leaves separated
- 1 red onion (large), cut into quarters
- 2 fresh tomatoes, cut into pieces
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 ½ tbsp balsamic vinegar
- 300 g fresh green beans, trimmed and cut into halves, if preferred
- 80 g pitted Kalamata olives, drained
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1379.5 kJ / 328.4 kcal
- Eiwitten
- 8.7 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 2.8 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 305.5 mg
Alternatieve recepten
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Vegetable lasagne
1h 35min
Lentil moussaka
3h 30min
Three-bean shepherd's pie
26 Std.
Vegetarian chilli
35 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Hearty lentil chilli
50 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3h 45min
Vegetable chilli
50 min
Caribbean curry
40 min