Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Eiwitten
- 13.6 g
- Koolhydraten
- 35.7 g
- Vetten
- 16.1 g
- Vezels
- 9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hearty lentil chilli
50min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Leek quiche
1h 20 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Potato and green pea curry
50min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Sweet potato lasagne
1h 20 min
Plant-based parmesan
5 min
Millet cashew stir-fry
30min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Pea and garden mint fritters
25 min