Compatibele versies
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Chapatis
- 150 g white spelt flour
- 60 g warm water
- 15 g extra virgin olive oil
- ¼ tsp sea salt
Chickpea masala
- 200 g onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g fresh ginger, peeled
- 15 g extra virgin olive oil
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 2 tsp garam masala (see Tip)
- 1 tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp cayenne pepper
- 400 g canned diced tomatoes, no added salt
- 160 g reduced-fat coconut milk
- 80 g water
- 650 g cauliflower, cut into florets
- 400 g canned chickpeas, no-added salt, rinsed and drained
- spelt flour, to dust
- 250 g fresh baby spinach leaves
- 95 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- ground black pepper, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1820 kJ / 435 kcal
- Eiwitten
- 20.3 g
- Koolhydraten
- 50 g
- Vetten
- 14.8 g
- Verzadigd vet
- 5.3 g
- Vezels
- 12.8 g
- Natrium
- 310 mg
Alternatieve recepten
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Chhole (chickpea curry) and rice
45 min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Sweet potato korma with crispy potato skins
55 min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1 Std. 40 Min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50 min
Creamy vegetable rice
25 min
Potato and green pea curry
50 min
Mushroom and ricotta cannelloni (Diabetes)
1 godz.